Lägenheter fick utrymmas efter brand i cafékök i Vrigstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer fick i natt lämna sina lägenheter efter att en brand startat i ett kök i ett café på bottenvåningen. Ingen person ska ha skadats. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

– Vi är på plats med folk från tre stationer, men nu handlar det mest om eftersläckningsarbete, säger Andreas Melin, vakthavande befäl på Räddningstjänsten.

Larmet kom strax före klockan fem natten mot fredag och när räddningspersonal kom till platsen hade flera av de boende redan lämnat sina lägenheter. Den person som upptäckte branden försökte själv att släcka branden.

Allmänfarlig vårdslöshet

– Jag är osäker på om vi behövt hjälpa till att få ut folk, det har i så fall handlat om att knacka på, säger Melin.

Branden bedömdes vara relativt lättsläckt och räddningstjänstpersonal håller nu på med eftersläckningsarbete.

– En lägenhet fylldes med rök, men jag tror att det berodde på öppna dörrar.

I nuläget är det inte känt vad som har orsakat branden. Polisen utreder branden under brottsrubriceringen mordbrand på grund av spridningsrisken som var och en brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.