Vänsterpartiet föreslår i sin skuggbudget att flygplatsen i Jönköping ska läggas ned. Foto: Johannes Tolf SVT/TT

”Lägg ned Jönköpings flygplats”

Uppdaterad
Publicerad

Lägg ned flygplatsen i Jönköping och minska antalet kommunala bilar. Det är några av de förslag som oppositionspartierna i Jönköping presenterar i sina skuggbudgetar för 2020.

Under måndagen höll Vänsterpartiet samt Kristdemokraterna tillsammans med Moderaterna presskonferenser i Jönköping där de presenterade sina respektive kommunbudgetar för 2020 till och med 2022.

Vänsterpartiet i Jönköping vill att flygplatsen i Jönköping, som sedan 2010 drivs av kommunen, ska läggas ned och istället omvandlas till industrimark.

– Det är ansvarslöst att satsa stora pengar på att driva en flygplats som årligen går med förlust, säger Thordis Samuelsson (V)

Förslaget får kritik av Peter Jutterström (M) som anser att Jönköping behöver en flygplats.

Minska bilinnehavet

KD och M vill istället minska på kommunens bilar. Från dagens 750 till 600 stycken. De anser att det är alltför många bilar som bara körs några enstaka mil varje dag.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.