I klippet: därför blir det lägre hyreshöjning än normalt hos det kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping nästa år. Foto: Gustaf Söderström/SVT

I spåren av corona – lägre hyreshöjning hos Vätterhem nästa år

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den osäkra ekonomiska situationen för många hyregäster under pandemin blir det en lägre hyreshöjning än de senaste åren hos det kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping. Parterna är överens om en höjning på 1,15 procent.

– Det är en bra överenskommelse med en restriktiv hyreshöjning, säger Oscar Jansson Magnusson, förhandlare Hyresgästföreningen i Jönköpings län.

Det största kommunala bostadsbolaget i länet, Vätterhem i Jönköping, är först ut med att komma överens om nästa års hyror med hyresgästföreningen i länet.

Förhandlingarna har präglats mycket av coronapandemin. Vätterhem gick ut med ett ovanligt lågt utgångsbud på 1,29 procents hyreshöjning medan hyresgästföreningen nationellt krävde frysta hyror.

Resultatet blev 1,15 procents hyreshöjning vilket innebär 75 kronors ökning för en lägenhet som idag har en hyra på 6 000 kr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.