En man från Nässjö hade med sig 3 tabletter gebom tullen, något som innebar höga böter. Foto: TT/temabild

Läkemedel stoppades i tullen – blev en dyr historia

Uppdaterad
Publicerad

I oktober förra året beslagtogs 3,5 tabletter Tramadol som en man i 20-års åldern försökte smuggla in till Sverige, vilket stod honom dyrt.

Det var under hösten 2018 som en ung man hemmahörande i Nässjö försökte smuggla in läkemedlet Tramadol till Sverige via Malmö.

Det handlade om 3,5 tabletter á 200 mg och mannen hade inte anmält tabletterna till tullbehandlingen när han skulle resa. Detta ångrar han nog i efterhand då det resulterade i böter på 10 000 kr.

Tramadol är ett läkemedel som används vid vissa typer av smärta och det har delvis liknande effekt som morfin. Läkemedlet är narkotikaklassat och det finns risk för beroende. En vuxen rekommenderas att inte ta mer än 400 mg Tramadol per dygn.

Se klippet från Västernorrland från i våras där de visar delar av tullens beslag och hur det ökat kraftigt med smuggling av Tramadol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer