I klippet hör du kommundirektör Magnus Färjhage berätta om hur allvarligt läget är i Landsbro och hur det påverkar Vetlanda kommun. Foto: Vetlanda kommun

Landsbro hårt drabbat av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Samhället Landsbro i Vetlanda kommun är just nu hårt drabbat av covid-19. Nu vädjar kommunen till invånarna att vara extra försiktiga för att läget inte ska förvärras ytterligare.

Smittspridningen i Landsbro, med ungefär 1 500 invånare, påverkar flera kommunala verksamheter, så som förskola, skola och inte minst Brobygårdens äldreboende. Personalfrånvaron är hög även inom andra kommunala verksamheter eftersom många medarbetare bor i Landsbro och har blivit smittade.

Brobygårdens äldreboende i Landsbro har drabbats av ett stort utbrott av covid-19. Totalt rör det sig om ett tiotal boende som testats positivt sedan i fredags. Foto: Vetlanda kommun
Corona Jönköping

– Det är en kraftig smittspridning som vi har sett den senaste tiden och den måste vi ta på allvar, säger Magnus Färjhage som är kommundirektör i Vetlanda.

I klippet hör du honom berätta mer om coronasmittan i kommunen, och i synnerhet Landsbro.

Efter det stora utbrottet så uppmanade Vetlanda kommun under torsdagen allmänheten att undvika besök på äldreboenden om det inte är absolut nödvändigt. Ett besök ska alltid föregås av en dialog med personalen.

– Återigen så rör det sig inte om ett besöksförbud, men vi uppmanar om att inte besöka boendena just nu när samhällsspridningen är stor, menar vård- och omsorgschef Marianne Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet