Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annie Lööf (C) och Anna-Caren Sätherberg (S) var i Jönköping under lördagen för att diskutera landsbygd. Foto: Hanna Källebring/SVT

Landsbygden i fokus på Elmia under helgen

Publicerad

Under helgen arrangeras landsbygdsriksdagen på Elmia i Jönköping. Partiledaren Annie Lööf (C) och landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg (S) var två av deltagarna som diskuterade landsbygd under helgen.

Helgens landsbygdsriksdag är den sextonde i ordningen och pågår 20-22 maj på Elmia Kongress & konserthus i Jönköping. Seminarier varvas med mingel och politikersamtal.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf menar att det var självklart att vara med.

– En röst på Centerpartiet är en röst för landsbygden. Det är en självklarhet för oss att vara här, men jag förvånas över hur få partiledare som kommer hit i helgen med tanke på hur många som lyfter landsbygden som en viktig fråga, säger Annie Lööf (C).

”Sverige kan bättre”

Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) säger att det måste finnas prioriteringar för att utveckla landsbygden.

– Sverige kan bättre och vi har prioriteringar för att ta Sverige framåt. Det ska finnas en fungerande välfärd, det ska vara tryggt i hela landet, men det handlar också om den gröna omställningen och att vi ska skapa fler gröna jobb, säger hon.

I klippet ovan hör du Annie Lööf (C) och Anna-Caren Sätherberg (S) om vad deras respektive partier prioriterar på landsbygden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.