• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Landsbygden inte rustad för gängvåldet

Publicerad

Agenda har besökt Värnamo för att titta närmare på våldet som sveper över staden. Den senaste tiden har konflikten tagit mycket resurser från lokalpolisen och poliser från andra håll i regionen har fått hjälpa till.

– Svårigheten för oss som landsbygdskommuner och städer är ju när vi drabbas av det vi gjort nu, då är inte våra resurser tillräckliga och vi är beroende av hjälp, säger Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef i Värnamo till Agenda.

Tidigare i veckan kunde SVT Nyheter Jönköping berätta att det finns personliga motsättningar bakom våldet och polisen i region Öst har även hävdat att narkotikahantering är en av anledningarna bakom konflikten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet