Foto: Vetlanda BK

Landslagsanfallare återvänder till Vetlanda BK

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Joakim Andersson återvänder till moderklubben Vetlanda BK kommande säsong.

– Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda, säger han i ett pressmeddelande.

Den 27-årige skyttekungen har spelat två säsonger i Villa-Lidköping. I fjol blev det SM-guld och i år blev det förlust i finalen inför folktomma läktare på Studenternas i Uppsala.

I årets Elitserie slutade den Vetlandafostrade anfallaren på tredje plats i skytteliga. Nu återvänder han alltså till sin moderklubb.

– Det har aldrig funnits någon tvekan om att skulle jag spela någon annanstans än Villa så är det i Vetlanda. Det finns många bidragande orsaker till varför jag flyttar hem, men jag har saknat min sambo, min familj och vänner och inte minst att spela bandy i Vetlanda vilket jag ser väldigt mycket fram emot, säger Joakim Andersson.

Fler återvändare till klubben

Hans kontrakt gäller för tre säsonger och klubben är nöjda med återkomsten.

– Det är givetvis en drömvärvning på alla sätt och vis. Dels är Jocke en fantastiskt bra spelare, och en väldigt bra person att ha i ett lag och i en förening. Sedan är det såklart roligt att ytterligare en spelare väljer att återvända till klubben, säger Andreas Söderman i klubbens styrelse.

Förra våren kom Pontus Blomberg och Patrik Johansson tillbaka. Förutom Joakim Andersson är det nu också klart att Filip Bringe återvänder till Vetlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.