Foto: Björn Lindgren/TT

Landslagsmeriterad back värvas till HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nils Andersson lämnar nu Malmö Redhawks för spel i HV71. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Det känns oerhört roligt att representera HV71, säger Andersson.

Den 26-årige backen har spelat i Malmöklubben de fyra senaste säsongerna där han gjort 112 poäng på 194 matcher.

– En oerhört skicklig back som varje år ligger i toppen i poängligan bland backarna, säger Johan Hult, sportchef HV71, i pressmeddelandet.

”Kommer bli publikfavorit”

Andersson har även provat på spel i landslaget.

– Nils är en mycket kompetent back som tillhört toppskiktet i SHL de senaste åren. Vi är väldigt glada över att Nils väljer att komma till HV71 och vi är övertygade om att han kommer bli en publikfavorit i Kinnarps Arena i vinter med sitt fina backspel, säger Johan Hult.

Började i Björklöven

Nils Andersson kommer ursprungligen från Umeå och började sin karriär i IF Björklöven. Hans kontrakt med HV71 sträcker sig i två år.

– Jag har haft fyra väldigt bra år i Malmö, men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning. Direkt när Johan Hult presenterade sitt upplägg kändes det helrätt och väldigt spännande, säger Nils Andersson i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– En stor anledning var också att få återförenas med Markus Ljungh som är en av mina bästa vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.