Andreas Linderum, sportchef i Fagerhult Habo, gläds åt att klubben för första gången är klara för superligan i innebandy. Foto: Privat/Jim Blåberg

Jönköpings län har fått ytterligare ett lag i innebandyns SSL

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen beslutade Svenska innebandyförbundet att säsongen är över. Det innebär att IKSU utses till svenska mästare på damsidan och Falun på herrsidan. Samtidigt står det klart att länet får ytterligare ett lag i den högsta serien.

Jönköpings län har fått ett nytt lag i innebandyns högsta serie SSL för herrar.

Det är Fagerhult Habo som flyttas upp när förbundet nu beslutat att avbryta säsongen på grund av coronasmittan. Fagerhult/Habo vann allsvenskan, och flyttas därmed upp med automatik enligt beslutet.

– Det känns helt fantastiskt även om det är lite snopet att det blev på det här sättet. Men vi är stolta över det vi har presterat den här säsongen vilket också ger oss den här platsen, säger Andreas Linderum, sportchef i Fagerhult Habo.

Sedan tidigare finns Mullsjö och JIK i samma serie.

– Vi får klassas som ordentliga underdogs men det kommer att bli häftiga derbyn för jönköpingspubliken, säger Andreas Linderum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.