Foto: SVT

Länet vinnare när nya platser till yrkeshögskolan presenterades

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 31 nya yrkesutbildningar startas i Jönköpings län. Det står klart sedan Myndigheten för Yrkeshögskolan under fredagen presenterade vilka nya utbildningar som får startas i landet.

Totalt i hela landet beviljades 525 utbildningar med totalt cirka 36.000 utbildningsplatser. Jönköpings län blev en stor vinnare eftersom 31 nya yrkesutbildningar får startas i länet. Bland annat startas utbildningar inom utomations- och robotingenjör, CNC-tekniker och tandsköterska.

– Vi vet att yrkeshögskolan är ett kraftigt verktyg för att få fler i arbetet och på så sätt sänka arbetslösheten. Alla som kan jobba ska jobba. Det är glädjande att vi har en regering som vill satsa på utbildning för att rusta människor för framtidens arbetsmarknad, säger riksdagsledamoten från länet, Thomas Strand (S), i ett pressmeddelande.

Dubbelt så många som i fjol

Antalet nya yrkesutbildningar i länet är en rejäl ökning jämfört med förra året. Då beviljade Myndigheten för Yrkeshögskolan 15 utbildningar i Jönköpings län.

– En stor utmaning för Jönköpings län framöver kommer att vara att höja utbildningsnivån. Jämfört med andra län är utbildningsnivån här generellt sett låg. Därför är det glädjande att Jönköpings län tilldelas fler yrkesutbildningar, säger Thomas Strand.

Se de nya utbildningarna i Jönköpings län här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.