Foto: Philip Naskret/SVT

Länets backar håller öppet i påskhelgen

Publicerad

Den som fortfarande är sugen på skidåkning behöver inte åka speciellt långt. Flera skidbackar i länet håller nämligen öppet i påskhelgen.

Det har varit en bra säsong för länets skidanläggningar och än är den inte slut. Flera av backarna kommer ha öppet en eller flera av dagarna i påskhelgen.

– Vi har valt att fokusera på långfredagen och kommer anordna olika tävlingar för att få en riktigt festlig dag i backen, säger Christian Haak, ordförande i Finnvedens slalomklubb som är ansvariga för Alandsrydsbacken i Värnamo.

Minst fem backar öppna

Även Valbacken i Eksjö och Järabacken håller öppet. Där är det öppet påskafton och påskdagen. Isabergsbacken i Hestra och Knaggebobacken i Mullsjö har öppet hela påskhelgen. Även Kyllåsbacken utanför Vaggeryd räknar med att kunna ha öppet på söndagen och måndagen.

Alandsrydsbacken i Värnamo nystartade förra året med hjälp av pengar från Allmänna arvsfonden och det har varit två lyckade säsonger i fjol och i år.

– Det var succé förra året och det har varit ännu bättre i år, säger Christian Haak.

Festlig avslutning

Ett visst mättat intresse för skidåkning har han dock noterat och det är inte lika lätt att locka folk till slalombacken nu som i början av säsongen . Därför har klubben valt att fokusera på att ha öppet en dag, Långfredagen, och det blir troligen sista dagen som backen har öppet för säsongen.

– Man vet aldrig, men det ser ut så nu. Vi hoppas det blir en riktigt festlig avslutning på slalomåret, säger Christian Haak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.