Region Gotland berättar att det var ett mycket tufft beslut att ställa in Almedalsveckan. Nu vill Elmia samarbeta för att genomföra digitala möten. Foto: Henrik Montgomery / TT

Lång erfarenhet av Dreamhack kan möjliggöra Almedalsveckan digitalt

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom beskedet att Almedalsveckan ställs in. Därför vill nu Elmia i Jönköping samarbeta med Region Gotland för att strömma en digital variant av Almedalsveckan på webben.

Nu när Almedalsveckan är inställd pågår ett arbete för att möjliggöra digitala möten istället. Elmia i Jönköping säger sig nu vara redo att bidra med tekniska plattforma. Bolaget har en lång erfarenhet vad gäller tekniska lösningar, inte minst eftersom de har arrangerat datafestivalen Dreamhack sedan år 2001.

– Vi besitter en otrolig bandbredd och erfarenhet av att streama och koppla ihop tekniska plattformar, säger Elmias vd, Lotta Frenssen.

Mycket arbete kvarstår

Enligt Lotta Frenssen ska Region Jönköping redan ha kontaktat Region Gotland efter beskedet om att Almedalsveckan ställs in. Elmia kommer att ordna en digital vecka för företag, politiker och media, men exakt hur den kommer se ut, eller hur ett samarbete kommer se ut, är oklart i dagsläget.

– Det här är bara i planeringsstadiet än så länge, mycket arbete kvarstår, inte minst vad gäller hur vi arbetar tillsammans med Regon Gotland, säger Lotta Frenssen.

Hon lyfter även faktumet att digitalisering diskuterades under Almedalsveckan år 2019.

– Nu kan vi ju visa att vi inte bara diskuterat om hållbarhet och digitalisering utan att vi även lever efter det, säger hon.

I klippet nedan berättar Mia Stuhre som ärprojektledare för Almedalsveckan om hur det kändes när beslutet togs att ställa in den populära veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.