Bernt Östling ordförande i Gnosjö Hjälper var nöjd över köerna som uppstod när secondhandbutiken öppnade igen. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Långa köer när secondhandbutik återöppnade

Publicerad

Under lördagsförmiddagen var det långa köer när secondhandbutiken Gnosjö Hjälper öppnade igen. På grund av coronapandemin har butiken varit stängd i ett halvår.

– Jag skulle uppskatta att det var cirka 150 personer som stod i kö i morse, det kändes underbart, säger Bernt Östling, ordförande i Gnosjö Hjälper.

För sex månader sedan tvingades hjälporganisationen stänga sin secondhandbutik, eftersom i stort sett alla volontärer som sköter butiken tillhör en riskgrupp.

Corona Jönköping

– Vi har haft öppet i 26 år och det är första gången vi har stängt på det här viset, så det är unikt, säger han.

Har tappat flera miljoner

Även kunderna Anita Odström och Helen Odström uppskattade att butiken öppnade igen.

– Det var glädjande att de öppnar igen, de har ju förlorat mycket pengar på att ha stängt, säger de.

Hur mycket pengar har ni förlorat?

– Det beror på hur försäljningen går framöver men jag skulle uppskatta att det är runt 2,5 miljoner kronor, säger Bernt Östling.

Är det coronasäkert här inne?

– Jag hoppas det, vi har gjort en del studiebesök på andra ställen och jag tycker att vi har gjort det säkrare här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet