Foto: Elina Front

Långa köer på E4 i Jönköping efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil kolliderade med två personbilar på E4 i Jönköping vid 19-tiden på måndagskvällen. Olyckan orsakar långa köer.

Hur olyckan gick till är i nuläget oklart men lastbilen står över båda körfälten vid Ekhagen i Jönköping. Enligt räddningstjänsten påverkas trafiken i båda riktningarna. Detta gör att det just nu är långa köer på E4 utanför Jönköping. Enligt räddningstjänsten har delar av belysningen över vägen gått sönder och lastbilen står och läcker diesel.

– Vi jobbar med att samla upp dieseln och städa upp på platsen. Men eftersom belysningen är trasig måst vi var försiktiga, så vi inte får ström i oss, säger Gustav Hultegård, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Trafiken leds om

Enligt Gustav Hultegård är det svårt att säga när vägen kan öppna igen. Vid 21-tiden var lastbilen inte bärgad. I norrgående riktning led trafiken om och i södergående riktning går trafiken sakta förbi olycksplatsen.

En person förd till sjukhus

Enligt räddningstjänsten fick en person föras med ambulans till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.