Foto: Vidösternsimmet

Längsta simloppet avgörs i Vidöstern

Publicerad

På lördagen avgörs Sveriges längsta simlopp i öppet vatten i Vidöstern. Drygt 80 deltagare tar sig an en utmaning utöver det vanliga och simmar hela vägen från Osudden till Sundet – drygt två mil!

Vidsösternsimmet har vuxit och i år startar nästan 200 personer. Knappt hälften simmar hela vägen, från starten vid Osudden i Värnamo kommun till målet i Sundet i Ljungby kommun. Övriga deltagare har valt att simma 6 kilometer eller ”Lilla Vidösternsimmet”, som är 500 meter.

Deltagare kommer från hela Sverige, men även från Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien och Storbritannien. Dessutom finns en simmare från Indien och en från Kazakstan anmäld, enligt uppgifter från arrangören.

– Om du befinner dig i närheten av Värnamo så rekommenderar jag dig att komma och titta! Förutom start och mål finns det flera depåer utmed sträckan, säger Adam Svensson i Vidöstersimmet i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.