Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredric Jonsson beredskapsdirektör i Jönköpings län. Foto: SVT

Länsstyrelsens uppmaning: ”Håll avstånd på stranden”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen väntas värmen stiga ytterligare, vilket gör att många kommer samlas vid stränderna i länet. Därför går nu Länsstyrelsen ut med uppmaningen att hålla avstånd när man badar.

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att man ska hålla avstånd med tanke på hur droppsmitta sprids. Något som kan vara svårt i vissa lägen när man vistas utomhus, framför allt när man befinner sig på stranden.

– Vi ser ju nu när det varit fint väder i slutet av sommaren, att det är mycket folk på vissa platser. Det är stränder och annat som förknippas med sommaren, säger Fredric Jonsson som är beredskapsdirektör på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Bör man avstå att besöka badplatser och stränder?

– Det är okej att vara på badstranden men vi behöver hålla distansen. Vi är fortfarande mitt i pandemin och vi vill inte få en situation i höst med lokala utbrott och en andra våg, säger han.

I klippet berättar Fredric Jonsson vad som gäller när man vistas på packade badstränder .

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet