Räddningstjänsten kallades till Oset i Huskvarna strax efter klockan 14. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Larm om drunkning i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats avliden i vattnet vid Kavlabron i Huskvarna efter en omfattande sökinsats. Polisen misstänker inget brott.

Det var 13.55 på tisdagen som larmet kom om att en person setts gå ner i vattnet vid Kavlabron och sedan försvunnit. Räddningstjänsten var snabbt på plats med flera styrkor, liksom polis och ambulans, och området kring Oset och Kavlabron spärrades av.

– Personen kom inte upp till ytan igen så vi åkte dit och började söka, både vid strandkanten och vid ytan. Efter en lång stund hittade vi personen på botten, säger Claes Löfgren vid räddningstjänsten till TT.

Räddningstjänsten begärde hjälp med räddningsdykare från Borås som kom till platsen och började söka av vattnet. En timme efter larmet hittades mannen, men hans liv gick inte att rädda och han dödförklarades på sjukhuset. Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.