Räddningstjänsten söker efter en vuxen person som enligt larmet befaras ha försvunnit i sjön. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Man dog i drunkningsolycka i Åsasjön

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.30-tiden på fredagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Åsasjön söder om Jönköping efter att en man försvunnit i vattnet.

Bekanta hade letat efter mannen i cirka 20 minuter innan man slog larm.

– Det är en inringare som sett en person i vattnet som ska ha försvunnit, säger ledningsoperatören på SOS Alarm vid 19-tiden.

Den försvunna mannen i 25-årsåldern hittades vid 19-tiden, cirka en timme efter att larmet kom, och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen hade återupplivningsförsök då påbörjats. På sjukhus konstaterades att mannen var avliden.

Polisen kommer nu att utreda olyckan och dödsfallet, men det finns ingen misstanke om brott.

Vattnet i sjön är brunt och sikten är dålig, vilket försvårade sökarbetet. Dykare från Borås larmades också och vattnet söktes även igenom med sonar och drönare.

– De har gjort en bra insats och fridykare hittade en person i vattnet, säger Daniel Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Under sommaren 2019 dog en pojke efter ett att ha drunknat i Åsasjön.

Larmet om befarad drunkning i Åsasjön som ligger i Norrahammar i den södra delen av Jönköpings kommun kom vid 18.30-tiden på fredagskvällen. Foto: Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.