Kollision mellan buss och lastbil – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kollision inträffade mellan en buss och en lastbil på länsväg 132 på torsdagseftermiddagen. Olyckan inträffade mellan Aneby och Lekeryd och elva passagerare befann sig på bussen.

Första larmet kom vid 16.30 på torsdagen. Enligt räddningstjänst befann sig elva personer ombord på bussen. Både bussföraren och lastbilschauffören skadades, dock inte allvarligt. Båda uppges ha varit vakna och talbara efter olyckan, men ska ha förts iväg med ambulans till sjukhus, enligt polisen. Det finns inga uppgifter om att någon av bussens passagerare ska ha skadats fysiskt.

– Det var en jäkla smäll, säger ett vittne som hörde när olyckan träffade.

SVT:s reporter på plats, Simon Fredling Jack, berättar att det är mörkt och dimmigt på vägen som är en 80-väg.

– Ett vittne berättade för mig att smällen mellan lastbilen och bussen var kraftig men det verkar inte som om bussen och lastbilen frontalkolliderat utan snuddat vid varandra. Lastbilen kördes sedan av vägen och hamnade i diket, medan bussen står kvar på vägbanan, säger han.

Vägen var tidvis avstängd eftersom det fanns en hel del glassplitter på vägen. Strax efter klockan halv sex släpptes dock trafiken på igen.

Hur olyckan inträffade är i nuläget okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.