Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person anträffades avliden utanför en brinnande bil vid 12-tiden på måndagen. Foto: Kristin Renulf / SVT

Larmades till bilbrand – fann död person vid bil

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten kallades vid 12-tiden på måndagen till en terrängbrand utanför Eksjö. På plats fann räddningspersonal en brinnande bil och utanför den en avliden person.

När räddningstjänsten kom till platsen hade branden spridit sig till terrängen, men den kunde snabbt släckas. Bilen var i det läget övertänd. Ambulans och polis kallades också till platsen.

Man i 75-årsåldern

Personen konstaterades avliden på plats och fördes inte till sjukhus för vård. Under eftermiddagen har polisen berättat om omständigheterna för anhöriga till den man i 75-årsåldern som står som ägare till bilen. Omständigheter tyder på att det kan vara bilägaren som är den omkomna personen, men arbetet med att identifiera den avlidne personen är bara påbörjat.

Förundersökning inledd

En förundersökning om vållande till annans död är dock inledd för att utreda vad som har hänt. Polisen skriver på sin hemsida att det i nuläget inte finns några tecken på brott, men att det inte heller kan uteslutas.

Bilen har tagits i beslag och kommer genomgå en teknisk undersökning. Kriminaltekniker har under eftermiddagen varit på platsen och genomfört en brottsplatsundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.