Lastbil med farligt gods i olycka på E4

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har skickat flera styrkor efter kollisionen mellan Solberga och Sund på länsväg 951 i Nässjö kommun. Bägge chaufförerna som var inblandade i olyckan ska vara oskadda men fordonen måste bärgas från platsen. Vägen beräknas vara åter i bruk klockan 22.00 enligt Trafikverket.

Chaufförerna som färdades i lastbilen och timmerbilen ska ha lyckats tagit sig ut ur fordonen på egen hand enligt räddningstjänsten. Men länsväg 951 mellan Solberga och Sund i Nässjö kommun är helt avstängd. Enligt Trafikverkets hemsida beräknas vägen öppna klockan 22.00.

Flera olyckor i länet

En trafikolycka med en lastbil med släp som misstänktes vara lastad med farligt gods inträffade i eftermiddags på E4 i södergående riktning strax innan Hörle norr om Värnamo. I samband med bärgningen var vägen tidvis avstängd. Polisen uppger att det under eftermiddagen varit mycket halt i området.

Olyckan inträffade strax efter klockan 13.30, lastbilen som hade skyltar som indikerar att den hade farligt gods ombord körde av E4 och ett körfält var tidvis helt blockerat då lastbilen ställt sig som en fällkniv över vägen. Det visade sig dock att lastbilen var tom.

I samband med bärgningsarbetet stängdes E4 tillfälligt av helt under kortare stunder, med långa köer som följd.

Ytterligare olycka

Även i norrgående fil på E4 var det problem med köer som följd efter en olycka där en personbil körde av vägen. Den olyckan skedde i höjd med Klevshult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.