Visa alla (5)

Arbetsfordon och buss i trafikolycka på riksväg 40

Publicerad

En buss med ett 25-tal passagerare körde vid lunchtid in i ett stillastående arbetsfordon. Olyckan ska ha skett på riksväg 40 i närheten av avfarten till Angerdshestra i riktning mot Jönköping. Det rådde långa köer i riktning mot Jönköping i samband med olyckan.

Larmet kom strax efter klockan 12. En buss med ett 25-tal passagerare hade kört in i ett stillstående arbetsfordon, ett så kallat TMA-fordon. Tre passagerare skadades och fördes med ambulans till sjukhus, enligt de första uppgifterna ska de inte ha fått allvarliga skador. Övriga passagerare kördes i en ersättningsbuss till Jönköping.

Maja Bergstrand, 22 år, var på väg från Göteborg till Jönköping där hon pluggar sista året på Högskolan. Hon var en av de tre som fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag satt och halvsov strax innan olyckan och såg därför inte helt vad som hände på vägen. Jag vaknade till av den kraftiga inbromsningen och upplevde att vi därefter direkt krockar in i det stillstående arbetsfordonet. Det verkar som om övriga passagerare hade lite samma uppfattning, att inbromsningen kom strax innan smällen, berättar Maja Bergstrand för SVT.

Skadades i huvudet

Hur var reaktionen inne i bussen?

– Alla var ganska chockade men var snabbt framme och kollade att ens medpassagerare var okej. Jag fick en smäll mot ansiktets vänstra sida nära ögat och därför valde man att köra mig till Länssjukhuset Ryhov för en noggrannare kontroll. I övrigt var det en person som fick ordentligt ont i ryggen och en annan som skadade nacken.

Hur tycker du att räddningsarbetet fungerade?

– Jag blev uttagen ur bussen ganska snabbt och förd till en ambulans, de som inte var skadade fick gå av bussen. Jag upplevde att räddningsarbetet var väldigt seriöst och gick snabbt och bra.

Hur mår du nu?

– Ganska bra, jag sitter i ett väntrum och väntar på att få undersökas, säger Maja Bergstrand.

Fronten på bussen demolerades rejält och bussen bärgas från platsen. Varför bussen körde in i arbetsfordonet är oklart men enligt polisen finns det i nuläget inget misstanke om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer