Foto: Arkivbild/TT

Flera trafikolyckor på kort tid

Uppdaterad
Publicerad
Flera trafikolyckor inträffade på kort tid i Jönköpings län under torsdagseftermiddagen. Runt klockan 18 körde en bil in i mitträcket i höjd med Forserum. Enligt räddningstjänsten hade personbilen kört omkull flera stolpar.

Olyckan inträffade vid en avfart från riksväg 40. Fyra personer färdades i bilen, men ingen av dem behövde följa med ambulans till sjukhus.

Räddningstjänsten uppger att det inledningsvis var totalstopp, men att trafiken sedan kunde ledas förbi olycksplatsen.

Bara en timme tidigare hade ytterligare en trafikolycka inträffat då på riksväg 40. Två personbilar krockade i Järabacken i riktning mot Nässjö.

”Krockat ganska rejält”

Enligt räddningstjänsten färdades en person i varje bil och föraren i den ena bilen fick föras med ambulans till sjukhus.

– Han var talbar. Bilarna hade krockat ganska rejält, säger Jan Callas, brandmästare på räddningstjänsten i Jönköping.

Enligt honom är den skadade en man i 70-årsåldern.

Trafiken kunde sakta passera förbi olycksplatsen under räddningsarbetet. Båda bilarna behövde bärgas.

Drygt 40 minuter tidigare hade ett larm kommit om en annan trafikolycka. Den olyckan inträffade på riksväg 27 nära Forsheda i riktning mot Värnamo.

Två bilar i kökrock

Enligt första uppgifter skulle det varit en lastbil och en personbil som krockat, men det stämmer inte enligt räddningstjänsten.

Niclas Christensen, insatsledare på räddningstjänsten i Värnamo, uppger att det var två personbilar som kolliderat i en kökrock.

– Föraren i en av personbilarna är förd till sjukhus med smärtor i nacken, säger han.

Enligt honom var vägen helt avstängd under räddningsarbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer