En allvarligt skadad efter lastbilolycka på länsväg 128

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit totalstopp i trafiken på länsväg 128 mellan Stensjön och Sävsjö fram tills klockan sex på onsdagseftermiddagen efter att två lastbilar koilliderat. En person vårdas för allvarliga skador på sjukhus, och en av förarna misstänks av polisen för vållande till kroppsskada.

Olyckan inträffade strax före klockan 9 söder om Möcklamo vid korsningen mot Bodafors. Enligt polisen ska två lastbilar ha krockat. En av förarna, en man, fördes till sjukhus och vårdas för allvarliga skador. Den andra inblandade föraren, som är en kvinna, har lindriga skador enligt vården.

– Det är just nu ett stort pådrag på plats, vi får se hur det utvecklas, sa polisens presstalesperson Johnny Gustafsson till SVT Jönköping, vid 9.30-tiden.

Vägen är helt avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet som väntas hålla på flera timmar. Istället leds trafiken om.

Fler olyckor

Flera olyckor har skett under onsdagsmorgonen i det hala väglaget. Bland annat på väg 134 på länsgränsen mellan Österbymo och Eksjö. Där ska två personbilar ha krockat och en person förts till sjukhus med ambulans.

– Personen ska i alla fall enligt uppgift ha varit vaken och talbar, säger Johnny Gustavsson.

Ytterligare en lastbilsolycka skedde på en mindre väg mellan Mullsjö och Habo, och på riksväg 27 utanför Forsheda körde en lastbil i diket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.