Foto: Maria Davidsson

Lastbilssläp har vält

Uppdaterad
Publicerad

Det var stora störningar i trafiken på väg 133 i höjd med Tärenäs väster om Gripenberg under tisdagen. Orsaken var att ett lastbilsekipage fått problem och där släpet hamnat vid sidan av vägen.

Det var strax efter klockan åtta på tisdagsförmiddagen som polis och räddningstjänst larmades till platsen, som ligger mellan Gränna och Tranås. När SVT Nyheter Jönköping talar med polisen cirka 35 minuter efter olyckan råder det stora problem i trafiken och är långa köer, uppger presstalesman Fredrik Kliman. 

– Trafiken kommer troligen att ledas om och en bärgare är på väg.

Enligt polisen finns det ingen rapport om att någon har skadats i olyckan. Lastbilen står på hjulen på vägbanan, medan släpet har vält och hamnat vid sidan av vägen.

Stopp under bärgning

Vad som orsakat olyckan är inte känt.  

Var det halt på olycksplatsen? 

– Inte vad jag har fått någon rapport om.

Enligt SVT:s frilansfotograf på plats var det vid niotiden på förmiddagen en fil öppen för framfart i väntan på att bärgaren ska anlända.

Räddningstjänsten i Tranås kommun meddelade i ett pressutskick som kom klockan 09.28 att trafiken rullade förbi olycksplatsen.

– Under bärgningsarbetet kommer det kanske att bli stopp ett tag, uppgav då ansvarigt befäl Mikael Eriksson.

Bilen var lastad med matvaror.

Vägen öppen igen

Strax efter lunchtid meddelade Trafikverket att det är stopp på vägen mellan Tärenäs och Kapela i båda riktningar på grund av det pågående bärgningsarbetet. Men strax efter klockan 17.30 kunde vägen åter öppnas helt för trafik.

Under avstängningen leddes trafiken om via väg 997 och väg 986.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.