Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Liberalerna i länet har fortsatt förtroende för Cecilia Wikström

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Wikström (L), som sedan tio år tillbaka sitter som Europaparlamentsledamot, får fortsatt förtroende av förbundsstyrelsen för Liberalerna i Jönköpings län.

Tidigare i år stod Cecilia Wikströms namn på toppen av listan av namn till Europaparlamentsvalet, men sedan det uppdagats att hon har flertalet styrelseuppdrag på sidan av hennes politiska arbete, har hennes namn förflyttats nedåt i ledet.

– Förbundsstyrelsen i Jönköpings län anser att frågan om Cecilia Wikströms kandidatur borde ha hanterats bättre av valberedning och partistyrelse. Förbundsstyrelsen konstaterar att Cecilia Wikströms kandidatur fortsatt har stöd i länet. Inför partirådet är det förbundets mening att Cecilia Wikström bör beredas plats på liberalernas EU-valsedel förutsatt att hon fortsatt står till förfogande, skriver Liberalerna i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Därför petades Cecilia Wikström från EU-valet av partiledningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.