Den lila färgen orsakade missfärgningar kring golvbrunnen. Foto: Arkivbild TT

Lila hår stod hyresgäst dyrt

Publicerad

Ett par i Jönköpings kommun fick betala 2 376 kronor för lila missfärgningar kring en golvbrunn. Orsaken? Högst troligtvis hyresgästens lila hår, skriver Hem & Hyra.

Det var i samband med att de två hyresgästerna skulle flytta ut som fakturan damp ned. De skulle betala 4 066 kronor på grund av slitage, som bland annat bestod av hål i väggarna, skador i platsmattan och missfärgningar kring golvbrunnen.

Samboparet överklagade och sade att de inte hade orsakat skadorna. De fick rätt, till viss del.

”Inget att diskutera”

Eftersom det inte fanns något besiktningsprotokoll innan de tog över hyreskontraktet kunde hyresvärden inte bevisa att det var paret som hade orsakat slitaget. Men missfärgningarna fick de betala.

– Vi kunde inte diskutera något kring kravet för missfärgning kring golvbrunnen då hyresgästen hade lila hår och missfärgningen var lilaaktig, säger Mariana Lesic, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, till Hem & Hyra.

Paret slapp alltså betala 4 066 kronor, men fick stå för kostnaden på 2 376 kronor för missfärgningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer