Lina Arvidsson från Jönköping pluggar till jurist i Göteborg. Nu ska hon representera Sveriges unga vid ett EU-möte i Rumänien. Foto: Privat

Lina från Jönköping är de ungas röst på EU-möte

Publicerad

Lina Arvidsson från Jönköping är en av två unga representanter från Sverige som ska medverka vid en EU-konferens i Rumänien nästa vecka.
– Vi ser oroväckande trender i Europa, säger hon inför mötet.

Lina Arvidsson är uppvuxen i Jönköping och studerar för närvarande juridik på Göteborgs universitet.
Hon är en av Sveriges två ungdomsrepresentanter i EU som kommer att vara med på EU-konferensen i Bukarest nästa vecka, en konferens som tar avstamp i införandet av EU:s nya ungdomsstrategi som antagits av ministerrådet.

Oroas av läget

– Vi ser oroväckande trender i Europa. Utrymmet för civilsamhället krymper, mänskliga rättigheter inskränks och stora skillnaden i synen på EU och Europasamarbetet. Europas unga måste vara garanten för ett Europa där fred, regionalt samarbete och demokrati säkerställs, säger Lina Arvidsson och fortsätter.

– Därför ser jag fram emot att mötas i dialog kring hur vi stärker ungas röst i EU och hur vi tillsammans når lösningar gällande viktiga frågor så som framtidens arbetsmarknad och social inkludering.

Sveriges ungdomsrepresentanter i EU

Visa

Lina Arvidsson från Jönköping och Aza Cheragwandi från Huddinge är utsedda till ungdomsrepresentanter av LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, för att föra ungas talan i EU.

I Röstresan genom EU, en process som stäcker sig över tre terminer, ska Arvidsson och Cheradwandi samla in vad Sverige ungas tycker är viktigt.

Synpunkterna blir sedan till rekommendationer för verklig politik i EU och i Sverige. Målet är att föra ungas röster högre upp på den EU-politiska agendan.

Källa: Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer