Foto: SVT

Ung kvinna hittad död i Vättern

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna hittades livlös i Vättern, cirka 600 meter från piren i Jönköping, under lördagen. Kvinnan är hemmahörande i Jönköpings län, och polisen har nu inlett en utredning för att försöka ta reda på vad som hänt.

Det var under förmiddagen som samtalet kom om ett fynd i Vättern. Polisen skriver på sin hemsida:

”Enligt inkommande uppgifter så ska kroppen ligga och flyta med huvudet ner i vattnet”.

– Det var en privatperson som larmade om kroppen vid 10-tiden, säger Axel Röman, räddningsledare på plats.

Undersöker eventuellt brott

Den larmande personen ska själv ha varit ute med sin egen båt, och när räddningstjänsten kom till platsen kunde man strax föra in den livlösa kvinnan i land.

Enligt vakthavande befäl på polisen, Mikael Ehne, genomförs nu en rättsmedicinsk undersökning av kroppen för att fastställa dödsorsaken. Man undersöker också om det kan finnas misstanke om något brott kopplat till händelsen.

Under lördagseftermiddagen gick på polisen ut med uppgiften på sin hemsida att den avlidna personen identifierats. Det rör sig enligt polisen om en kvinna i 20-årsålden. Kvinnans anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.