Livlös person hittad utomhus i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades tidigt på torsdagsmorgonen livlös utomhus i centrala Aneby. Det handlar om en ung person, en man i 20-årsåldern. Polisen har inga tecken som tyder på brott, utan utreder det hela som sjukdomsfall.

Det var strax efter klockan sex på torsdagsmorgonen som en man hittades utomhus i Aneby. Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till platsen och livräddande åtgärder inleddes genast.

Polisen meddelade senare att mannen var död. Det handlar om en man i 20-årsåldern. Han hittades på Parkgatan. Hans kropp har undersökts. Inget har framkommit som antyder att dödsfallet kan bero på ett brott. Någon förundersökning har därför inte inletts.

Sjukdomsfall

Polisen arbetar med att skaffa fram ytterligare information om vad som kan ha hänt. Bland annat knackar man dörr i närområdet omkring fyndplatsen.

Händelsen betraktas som ett sjukdomsfall. Anhöriga till mannen är underrättade. För att fastställa dödsorsaken kommer en rättsmedicinsk undersökning att göras av kroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.