Högsta domstolen i Stockholm. Foto: TT / Magnus Andersson

Livstidsdömd OG-medlem begär resning i Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som bland annat dömdes för mordförsöket och mordet på ett par i Nässjö begär nu resning i Högsta domstolen. Anledningen är att han anser sig var oskyldig.

Mannen som var vice-president i det det kriminella nätverket Original Gangsters dömdes av Hovrätten till livstids fängelse 2014 för två mord och fyra mordförsök. Den då 31-åriga mannen dömdes för en händelse 2013 då en 60-årig man sköts ihjäl och hans fru fick så allvarliga skador att hon senare avled.

Sköt fel personer

Enligt polisen fanns ingen hotbild mot paret utan måltavlan var en annan man som hade haft affärer i hop med Original Gansters. Mannen dömdes även för en händelse i Bergsjön i Göteborg där en man dog och en annan fick svåra skottskador.

Mordet i Nässjö

Begär resning i Högsta domstolen

Mannen begär nu resning i Högsta domstolen eftersom han anser det inte fanns något som knöt honom till brotten och att flera av vittnena har blandat ihop honom med en annan person. Han anser att flera detaljer i polisens utredning inte stämmer beträffande vart han varit under morden. Mannen har hela tiden hävdat att han är oskyldig till morden och mordförsöken.

Han har även 2014 överklagat sin dom till HD. Då beslutade man att inte pröva fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Nässjö

Mer i ämnet