Foto: Vaggeryds kommun

Logistiksatsning kan ge Skillingaryd 500 nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Logistikföretaget Aditro Logistics har tecknat ett avtal med Vaggeryds kommun om att etablera ett logistikcenter på Båramo i Skillingaryd. Satsningen kan på sikt ge upp mot 500 nya arbetstillfällen.

Det nya logistikcentret kommer totalt att bli 120 000 kvadratmeter. Under första etappen, som ska vara klar i januari 2022, byggs en fastighet på 50 000 kvadratmeter.

– Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med möjlighet till över 700 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med CH Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander, vd på Aditro Logistics, bland annat på Vaggeryds kommuns hemsida.

Första etappen beräknas skapa 80-100 nya jobb, men på sikt tror bolaget att satsningen i Skillingaryd kan ge upp mot 500 nya arbetstillfällen.

– Aditro Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.