Löpning är populärt under våren och sommaren. Foto: TT

Löparsäsongen igång – rekordmånga springer Varvetmilen

Publicerad

Nu drar löpsäsongen igång för alla springentusiaster och i Jönköpings län finns det en hel del lopp att välja på. Först ut är Varvetmilen som går av stapeln på annandag påsk runt Rocksjön.

– Vi väntar oss att 600 kommer att springa, säger Anders Grönvall som är med och arrangerar loppet.

Varvetmilen, Jönköping Marathon, Iron man, Landsjön runt och Vårruset. Det är bara några av de lopp man kan ta sig an i Jönköpings län i år. På annandag påsk väntas 600 personer springa Varvetmiljen runt Rocksjön och det är i så fall ett nytt rekord.

– Men det har också lite med väder att göra hur många som kommer, säger Anders Grönvall i ett pressmeddelande.

Varvetmilen arrangeras på ett 20-tal orter runt om i Sverige under våren. Loppet är ett officiellt seedinglopp för de som ska springa Göteborgsvarvet och vill förbättra sin startposition.

Viktigt att förbereda kroppen

Ska du springa Göteborsvarvet eller något annat lopp under våren och sommaren? I klippet nedan får du tävlingsläkaren Claes Mangelus bästa tips för att få kroppen att hålla för påfrestningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.