Högtiden har inte inneburit en ökning för polisens del. Foto: TT.

Lugnt påskfirande i länet

Uppdaterad
Publicerad

Påskafton blev en relativt lugn tillställning för polisen i Jönköpings län. Det har varit en hel del fylla, främst i anslutning till den stora motormässan som pågår i Jönköping. Men polisen beskriver helgen som lugn.

Sammanlagt har ett 40-tal personer omhändertagits av polis på grund av för hög berusningsgrad och ordningsstörande beteende. De flesta av dessa omhändertaganden har gjorts i Jönköping och i anslutning till Custom motor show.

Men i övrigt har påskfirandet gått lugnt till.

– Det har varit en del fylla, men inget speciellt som sticker ut. Det har varit mer folk ute i rörelse än vanligt men vi har inte gjort några gripanden, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

32 000 besökare

I samband med mässan har polisen bland annat även fått in en anmälan angående grov misshandel, en skadegörelse, ett försök till utpressning samt ett sexuellt ofredande.

Under påskafton beräknas nästan 32 000 personer ha besökt Custom motor show. På grund av den hårt belastade trafiken var det stundtals långa köer på E4:an och ett antal kökrockar inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.