Foto: Mikael Fritzon/TT

Lurade till sig maskiner och varor för över en miljon

Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas av Eksjö tingsrätt för flera fall av grova bedrägerier. Har lurat flera företag i länet att leverera maskiner och varor till ett värde på över en miljon kronor.

Mannen åtalas för nio fall av bedrägerier varav två fall var grova. I de båda grova fallen har mannen i annans namn och i falsk förespegling fått företag att leverera fordon och tillbehör till honom. I det ena var det en gaffeltruck till ett värde på 230.000 kronor. I det andra har han fått ett annat företag att leverera maskinflak, containerflak, schaktflak, kranflak, dieseltank, grävmaskin, tjälkrokar, skyltvagn, krankorg, vattentank, dumper och skopa till ett värde på 400.000 kronor.

Över en miljon

Det sammanlagda värdet på maskinerna och varor som mannen fått levererat till sig är 1.040.000 kronor. Mannen vidgår samtliga händelseförloppen men förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.