Foto: TT

Lurades på falska hotellnätter

Publicerad

Kvinnan hittade en annons på Blocket om presentkort på hotellnätter. Men i stället slutade det med att hon blev blåst på 7000 kronor. – Blocket är bra på många sätt men det gäller att vara vaksam, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Det var i helgen som en kvinna såg en annons ompresentkort på hotellnätter på Blocket. Kvinnan som enligt polisen är i 50-årsåldernringde till säljaren och bestämde träff.

– Det var en kille somlagt ut ett presentkort på 2000 kronor. Men när de träffades sa hanatt hans kompis också ville sälja ett som var värt 5000 kronor,säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Uppmanar till vaksamhet

Kvinnan köpte båda presentkorten och trotsatt kvinnan undersökte med det så kallade utställande bolaget omäktheten visade det sig senare vara bluff.

– Några dagar senarehörde företaget av sig och förklarade att de blivit utsatta förbedrägeri, säger Jan Lagerqvist som fortsätter:

– Blocket är bra påmånga sätt men det gäller att vara oerhört vaksam så man inte blirblåst.

Blocket har på sin hemsida flera tips på hur man kan undvikaatt bli lurad av bedragare.

Var extra vaksam:

* Om erbjudandet låter för bra för att vara sant.

* Om motparten stressar dig att genomföra affären.

* Lämna aldrig ut ditt bankkonto eller kreditkortsnummer.

* Vid stora belopp – göra upp affären på en bank eller använd bank-/postväxel.

Källa: Blocket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.