Foto: SVT

Mäklare fick licens indragen – återfick den efter omprövning

Publicerad

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) drog in licensen för en mäklare från Jönköpings kommun eftersom de menade att mäklaren inte skickat in handlingar i samband med en utredning. Men nu backar tillsynsmyndigheten och ger tillbaka licensen.

Enligt beslutet är bakgrunden att mäklaren blev anmäld efter en fastighetsförsäljning som sedan misstänktes vara ett svartbygge.

FMI förelade då mäklaren att skicka in kopior på uppdragsavtalet, objektsbeskrivningen och köpekontraktet. Mäklaren skulle även yttra sig ärendet.

Eftersom tillsynsmyndigheten menade att mäklaren inte skickat in begärda handlingar valde de att avregistrera mäklaren.

Begärde omprövning

Men fastighetsmäklaren begärde då en omprövning och menade bland annat att handlingarna skickats in via mejl. Mäklaren bifogade även en kopia på mejlet i sin begäran.

FMI menar i sitt beslut att de inte mottagit och registrerat något mejl från mäklaren.

”Samtidigt har inspektionen inget skäl att ifrågasätta att det e-postmeddelande som du har vidarebefordrat till inspektionen är äkta”, skriver tillsynsmyndigheten och väljer att ge tillbaka licensen till mäklaren.

Enligt FMI är dock mäklaren fortfarande under utredning.

Fotnot. Artikeln har uppdaterats

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer