Kjäll Gustafsson mördades i samband med ett rån på en restaurang i Gislaved i december 2019.

Man anhållen för mordet på Kjäll

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter anhållen för mordet på Kjäll Gustafsson. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet som begicks på en restaurang i centrala Gislaved i december 2019.

P4 Jönköping var först med att rapportera att en person anhållits. När SVT får tag i utredningsledare Maria Blomkvist är hon förtegen.

– Han greps idag, i övrigt kommenterar jag inga omständigheter eller något om personen, säger hon.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Kjäll Gustafsson dödades på en restaurang i Gislaved den 14 december 2019 när han gick emellan ett bråk mellan maskerade personer och restaurangpersonal. En man i 25-årsåldern har tidigare varit anhållen, misstänkt för mordet.

För en månad sedan meddelade polisen att man kraftsamlar för att lösa mordet.

– Vi har steppat upp i ärendet och ska topsa för att jämföra med DNA-spår i ärendet, hålla flertal förhör och analyser. Vi har en förhoppning om att nå en uppklaring så att vi kan väcka åtal, sa Stefan Sundling, gruppchef inom grova brott då.

Åklagare Klas Lorefors ska under veckan ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet