Foto: Arkivbild: Johan Nilsson/TT

Man begärs häktad för skjutning i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för skjutningen i Värnamo för en och en halv vecka sedan. Under måndagseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för bland annat mordförsök.

Det var strax efter klockan 16 fredagen den 2 februari som en man i 25-årsåldern kom gående på Smultronvägen på Rörstorp i Värnamo. Då såg han en annan man som riktade någon form av vapen mot honom och sköt. Inget skott träffade honom, men mannen blev mycket rädd.

Polisen gjorde en teknisk undersökning på platsen och knackade även dörr i området.

Våldsvågen i Värnamo

Anhölls i sin frånvaro

Vid 21-tiden samma kväll som skottlossningen anhölls den misstänkte mannen i sin frånvaro och i fredags eftermiddag (9 februari) verkställdes det beslutet.

Under måndagen häktades mannen vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, vilket är den högre misstankegraden. Mannen är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Han är sedan tidigare dömd för flera brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet