Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet, berättar att någon form av tillhygge användes i samband med att en man i 50-årsåldern dödades i Eksjö. Foto: SVT

Man avliden efter grov misshandel i Eksjö – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som i fredags kväll misshandlades svårt har avlidit av sina skador. En släkting till mannen misstänks nu för mord. Mannen häktades under måndagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i fredags kväll som misshandeln inträffade i en bostad i Eksjö. Den äldre mannen hittades vid 18.30-tiden av polis och ambulanspersonal som larmats till platsen. Hans skador bedömdes som livshotande och han avled senare under natten på sjukhus av sina skador.

– Mannen hade fått ett kraftigt våld utövat mot sig, säger Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet.

Kan du säga något om det har använts ett tillhygge, och i så fall vad?

– Någon form av tillhygge har använts, men vad det är för typ av tillhyggen kan jag inte säga något om. Jag vill att utredningen ska ha sin gång, och vi är så tidigt i utredningen så jag vill inte föregå någonting, säger Jonas Lindell.

Misstänkt för mord

Den yngre mannen kunde odramatiskt gripas kort efter att polisen kommit till platsen, han misstänks nu för mord på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Den döde mannen och den misstänkte gärningsmannen är släkt med varandra.

Hur är de släkt med varandra?

– Jag vill inte säga mer än så i nuläget, säger Jonas Lindell.

Hur jobbar ni vidare i ärendet nu?

– Sedvanligt polisarbete med förhör, men också granska den tekniska bevisning som vi har.

Under måndagseftermiddagen häktades mannen vid Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.