Foto: SVT

Man döms till fängelse efter misshandel i park

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern döms av Eksjö tingsrätt till nio månaders fängelse efter att han misshandlat två kvinnor i en park i Sävsjö i augusti.

Mannen och kvinnan, som har ett förhållande, ska ha suttit i en park i Sävsjö och druckit alkohol. Mannen ska då ha blivit arg på kvinnan och slagit henne. En annan kvinna ska också ha blivit slagen när hon försökte att ingripa. Den kvinnan ska också ha filmat delar av misshandeln med sin mobiltelefon. På filmen ser man hur mannen slår, hotar och tar stryptag på kvinnan.

Kraftigt berusade

Mannen har sagt att han inte kan erkänna brott eftersom han varit påverkad vid tillfället och inte minns vad som hänt. Även kvinnan har sagt att hon saknar minnesbilder från misshandeln eftersom hon var berusad.

Misshandeln i somras inträffade under en permission som mannen hade från ett fängelsestraff. Han var tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning mot kvinnan han nu döms för att ha misshandlat, samt vapenbrott.

Mannen döms också att betala skadestånd till kvinnan på 13 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.