Foto: TT/Temabild

Arbetsplatsolycka – anställd försvann ner i spånhög

Uppdaterad
Publicerad

En olycka som inträffade på en träindustri i länet har anmälts till arbetsmiljöverket. Vid olyckan föll en anställd ner i en stor hög och täcktes helt av spån, enbart en hand och en del av håret syntes.

Olyckan inträffade i början av september då två anställda skulle laga en maskin som matar fram spån. De båda tog sig upp på en stege och en av dem tog ett steg ut på en hög av sån.

Dock hade det bildats ett hålrum i högen och den anställde föll handlöst cirka två meter ner. Enligt anmälan som företaget själva gjort till arbetsmiljöverket så syntes enbart en hand och lite av håret på personen som föll.

Den anställde som var kvar på stegen lyckades dock mycket snabbt dra upp personen som föll och den drabbade klarade sig utan fysiska skador men chockades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.