Försvunnen man hittad välbehållen vid Ösjöfors

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som sedan fredagskvällen var försvunnen vid Byrum strax utanför Hjältevad i Eksjö kommun är hittad. Mannen hittades till synes oskadd 16 kilometer från sin semesterbostad.

Det var på fredagskvällen som mannen försvann från sin familj då han lämnade huset där familjen befinner sig på semester. Familjen letade senare under kvällen efter mannen men då de inte hittade honom larmade de polisen vid midnatt.

Polisen tog under natten beslut att inleda räddningstjänst i sökandet vilket innebär att polisen har möjlighet att begära hjälp från myndigheter och organisationer utanför polisen för att bistå i sökandet.

Strax efter klockan tio på lördagsförmiddagen upptäcktes mannen på länsväg 814 vid Ösjöfors i Kalmar län av en kvinna som kände igen signalementet som polisen lämnat ut. Kvinnan ringde polisen som kom till platsen och kunde fastställa att det var den saknade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.