Stort polispådrag i Eksjö – man greps efter hot med pilbåge

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern är anhållen misstänkt för grovt olaga hot efter att ha hotat en annan person med pilbåge i Eksjö under måndagseftermiddagen. Ingen person skadades.

Flera poliser åkte till en adress i Eksjö strax före fem på kvällen. Enligt polisen hotades en man av en för honom känd gärningsman med pilbåge. Mannen som är i 70-årsåldern kunde sedan gripas av polis i anslutning till sin bostad.

– Det var en skärrad person som ringde till oss. Tack och lov blev ingen skadad, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Stort polispådrag

För mindre än två veckor sedan jagades en man som hotade flera personer i Norge med en pilbåge. Det hela slutade med att fem personer dödades. Med tanke på det kallades flera polispatruller och några var även utrustade med förstärkningsvapen. 

– Det är klart att de tankarna väcktes hos oss när vi fick larmet, säger Johnny Gustavsson. 

Enligt polisen var det ett fullt fungerade vapen som han hotade med. Mannen är nu alltså anhållen misstänkt för grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.