Foto: Johan Nilsson/TT

Man gripen för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för bland annat knivhot och misshandel mot en kvinna och hennes son i Sävsjö under natten till onsdagen. Kvinnan lyckades viskande kontakta SOS Alarm för att få hjälp.

SOS Alarm fick under 04-tiden på onsdagen ta emot ett samtal från kvinna i Sävsjö. Kvinnan viskade att hon behövde hjälp och också något om en man och en kniv. Samtalet bröts dock och trots upprepade försök fick larmoperatören inte tag på henne igen. Ambulans och polis skickades till lägenheten.

Kvinnan som är i 25-årsåldern har berättat att mannen hotade henne till livet med en kniv. Han ska även ha misshandlat både henne och hennes lille son med sparkar och slag. Tidigare ska han också ha tvingat henne att ta ut en summa pengar till honom.

Mannen som är i 20-årsåldern greps på platsen och under morgonen anhölls han. Han är nu misstänkt för misshandel, grovt olaga hot och olaga tvång. Enligt polisen ska varken kvinnan eller hennes son ha skadats allvarligt. Kvinnan och den misstänkte mannen känner varandra sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.