Rånet inträffade i Stadsparken i Nässjö. Foto: SVT/Julia Djerf

Man gripen för rån i stadspark

Uppdaterad
Publicerad

En man sågs råna en annan man i Stadsparken i Nässjö på fredagskvällen. Tack vare vittnen till händelsen kunde en misstänkt gärningsman gripas.

Det var vid 21.45-tiden på fredagen som polisen fick ett samtal från personer i Nässjö som just hade blivit vittnen till ett personrån.

– De ska ha sett när en man i 45-årsåldern genom våld blev rånad på sin plånbok. Mannen ska ha fått något slag, berättar polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Efter händelsen följde vittnena efter den misstänkta gärningsmannen med moped och kontaktade sen polisen.

– Det slutade med att polisen kunde gripa den misstänkta mannen vid ICA Kvantum i Nässjö. Det var ett väldigt rådigt ingripande av vittnena att följa efter på avstånd.

En man i 20-årsåldern förhördes och släpptes under lördagen, men är fortfarande misstänkt för rån. Rånoffret ska enligt polisen inte ha fått några allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.