Man hittad död i Gislaved – en anhållen misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

En man anträffades under torsdagen död inomhus i Gislaveds kommun. Polis och åklagare är fortsatt mycket förtegna om vad som inträffat men en förundersökning om dråp pågår och en person är anhållen.

Polisen fick strax innan klockan halv nio på torsdagsmorgonen larm om att mannen anträffats död. Enligt polisen finns omständigheter som gör att man inte kan utesluta brott.

Den döde är en man i 30-årsåldern och en kvinna som uppges vara bekant med mannen har gripits och anhållits. Inledningsvis var hon misstänkt för vållande till annans död, men under fredagen framkom nya uppgifter som ändrat misstankarna till dråp, rapporterar P4 Jönköping.

Åklagare förtegen

– Vi är i ett väldigt tidigt skede av utredningen. Det jag kan säga är att mannen anträffades under förmiddagen i Gislaveds kommun, sade chefsåklagare Klas Lorefors till SVT Nyheter Jönköping under torsdagen.

– Förundersökningen fortgår, under fredagen och helgen kommer vi att fortsätta hålla förhör med vittnen och den person som greps under torsdagen är fortsatt frihetsberövad, sade Thomas Agnevik presstalesperson på polisen på fredagsförmiddagen.

En kriminalteknisk undersökning har gjorts på platsen och föremål har tagits i beslag. Polisen har även hållit en del förhör, något fortsatte under fredagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.