Genrebild Foto: TT

Man hittades blodig – rubriceras som grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En blodig man i 35-årsåldern hittades natten mot lördag av polisen i centrala Jönköping. En man i 25-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel. Han anhölls senare under helgen.

Det var vid halvfyra-tiden som en polispatrull som fotpatrullerade på Västra storgatan av allmänheten uppmärksammades på en blodig och förvirrad man.

– Han kördes med ambulans till sjukhus. Vi anträffade en gärningsman längre bort, säger Mariana Persson, polisens vakthavande befäl.

Den misstänkte gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, påträffades i ett trapphus. Enligt polisen ska det ha varit någon typ av fest i lägenheten under kvällen och natten.

På måndagsmorgonen säger Charlie Rendahl, vid polisen i Jönköping, att den misshandlade mannen i 35-årsåldern har allvarliga, men inte livshotande skador.

Den misstänkte gärningsmannen anhölls under helgen misstänkt för grov misshandel. Den lägenhet som misstänks vara brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.