Man hotade med tillhygge utanför förskola – efter kommentar om hans körning

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk startade vid klockan åtta på måndagsmorgonen utanför en förskola i centrala Tranås. En man blev arg efter att en annan billist kommenterat hans körning – vilket han svarade med att hota med någon form av tillhygge.

Det blev stor tumult utanför förskolan i Tranås under morgonen. Mannen ska ha kört för fort och därför blivit tillsagd av en annan billist när de stannat utanför förskolan. Mannen blev så arg över kritiken att han började hota bilisten.

– Mannen som fick påpekandet blev förbannad och tog till någon form av tillhygge, säger Roger Olsson, vid polisen. Vilken typ av tillhygge det handlar om är oklart.

Anmäls för olaga hot

Många andra bilister stannade utanför förskolan så händelsen fick stor uppståndelse. En anmälan om olaga hot har upprättats. Det är ännu oklart om mannen själv har barn på förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.